a wiadomo kto jeszcze bedzie?
Stream 2005 jak zrobić AUX-In
Zwiń
X
-
Stream 2005 jak zrobić AUX-In
Poczytałęm o różnych Stream'ach jakie były w różnych latach. Nie załapałem co muszę mieć by podłączyć jakiś MP3 - przez mini Jack.
Czy samo wejście do radia wymaga jakiegoś "zewnętrznego" urządzonka?
Czy i jak można potem uruchomić z poziomu radia odbieranie tego "wepchniętego" sygnału z wejścia?Była O2, Jest SuperB!
-
-
lec
-
Czyli główny temat.. że sie pogubiłem - został zamknięty :-) znaczy że jak się wie że radia "są takie same co do zasady" to już wszystko dla mnie jest jasne :-)
Ale tak na serio to nie wiedziałem dlaczego za 25 pln albo za 100 czy 200 można zrobić takie same podłączenie. Jak rozumiem poziom sygnału z jakiegoś mp3 jest na tyle silny że można go po prostu podłączyć do wzmacniacza radia?Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
lec
z czegokolwiek w akceptowanym zakresie napiec, jak zapodasz za mocny sygnal na wejscie to mozesz cos tam popalic. To co normalnie idzie ze zmieniarki w radio to nic innego jak bys wzial zwykly komputerowy CD-ROM i wpial sie z tylu wtyczka Audio Out lub do gniazda mini-jack z przodu jak jeszcze dawali i dolozyl to tego troche lini data (do osblugi sterowania jak i wysylania danych na temat plyt/tracków). Tam nie ma zadnej filozofii... W tym przypadku oglupiamy radio ktore mysli ze gra caly czas ten sam CD i ten sam track, a z naszego urzadzenia audio gra to co zapodamy. Rownie dobrze mozesz sobie puscic mp3 z palmtopa czy puscic automape na glosniki
Konia z rzędem temu ktory pierwszy podepnie pod streama adapter bambino :P
Komentarz
Komentarz